Madpolitik

Madpakker og frugt

Vi vil gerne give børnene sunde spisevaner. Børnenes madpakker og eftermiddagsfrugt/-mad er en vigtigt del af deres daglige dosis brændstof.

Det er en rigtig god idé at give sundt ”tilbehør” med i madpakkerne. Sundt tilbehør kan f.eks. være: gulerods- og agurkestave, broccolibuketter, små tomater, kogt majs, kogte æg, vindruer, jordbær og anden frugt, rosinpakker, nødder og ostestænger.

Usundt tilbehør hører derimod ikke hjemme i børnehaven og madpakkerne og frugtposerne må derfor ikke indeholde f.eks.: mini yoghurt med meget højt sukkerindhold, mælkesnitter m.m. søde kiks, slik, chokolade og kage.

Måltiderne i børnehaven skaber samhørighed, men kan også skabe konflikter; et venskab købt for en kiks varer sjældent længere end det tager at spise kiksen

Fødselsdage

Fødselsdage kan holdes i børnehaven eller i hjemmet efter aftale med personalet, børnehaven kan ikke garantere, at hjemmebesøg kan være på selve dagen.

Med hensyn til ”fødselsdags-menuen” vil vi lade det være op til jer at afgøre, hvad der skal serveres. Vi synes, at en fødselsdag er en festdag, hvor en kage, flødeboller eller en is er ok, men bestemt ikke nødvendigt, frugt skåret/serveret på en festlig måde er også god idé. Hvad i end vælger, skal i huske, at det der serveres til fødselsdage holdt i børnehaven, kun skal være lidt ekstra guf der kan spises efter madpakken/frugtposen.

Når fødselsdagsfesten er slut, skal den være slut. Derfor skal der ikke deles ”slikposer” ud, der er beregnet til at tage med hjem. Vi ved, at det er gjort med de bedste tanker, men som forældre er det svært at bede sit barn om at gemme en slikpose til næste gang det er ”slik-dag”. Husk på, at der bliver fejret op til 20 fødselsdage om året.

Hits: 36